Çorlu İmam Hatip Ortaokulu Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Başvuruları Başladı

>>>>>      ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.      <<<<<

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ NEDİR?

Proje Milli Eğitim bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Proje, öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamaktadır.  Ders programı Kur'an kursu ile işbirliği içinde oluşturulmaktadır. Bununla birlikte yapılan sosyal etkinlikler ile de öğrencilerin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunmaktadır.

Hazırlanan programda okul dersleri, hafızlık dersleri ile birlikte Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nun Emlak Konutları bölgesinde Hz. Ebubekir Sıddık Camisi karşısında bulunan Hamidiye Kuran Kursu'nda  açılan şubesinde yürütülmektedir.  Öğrenciler 16 kişilik sınıflarda öğrenim görmektedirler.

Ayrıca öğrenciler için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil derslerinden ek dersler ve çocukların anlama düzeylerine uygun programlarla Kuran'ı anlama ve yorumlama, Hadislerle Peygamberi tanıma gibi dersler de verilmektedir.

TANITIM VİDEOMUZ İÇİN TIKLAYINIZ

TANITIM KİTAPÇIĞIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ